2023 AusCycling Cyclo-Cross National Series - Round 7 & 8 - Sydney

Round 7 - ResultsRound 8 - Results
LogoLogoNAT
08
Jul
2023
-
09
Jul
2023
Level
Discipline
Gender
Event Type

National Series / National Cup

EVENT INFORMATION

Event Name: 2023 AusCycling CX National Series (Round 7 & 8) - Bass Hill (Sydney)

Location: Dunc Gray Velodrome, Bass Hill (Sydney)

Date:  Saturday 8 & Sunday 9 July

Host Club: Parklife CC

Location Details, Facilities & Other:

Venue NameDunc Gray Velodrome
AddressLouisa Reserve, Carysfield Road, Bass Hill, 2197
DirectionsEnter from Carysfield Road only. Pedestrian only entrance from McLean Street
Public TransportNearest train stations (from Central Station) are either Yagoona (T2/T3 line) or Chester Hill (T2/T3 line), approximately 3km cycle to the venue.
AccommodationAccommodation: discount at Rydges Bankstown (1km from course) - a 15% discount on best available rates. To access your special rates please visit www.rydges.com. Select your hotel (Bankstown), enter your dates and number of people and click ‘BOOK’, Click ‘I have a code’, In the ‘Corporate ID’ field enter your booking code: CYCLING, Click ‘UPDATE’ , Your special rates will appear on the rates screen & Available for stays 07/07/23-10/07/23
Parkingon-site parking next to velodrome (enter from Carysfield Road). No vehicles are to enter onto the criterium circuit or course. Do not park at other surrounding sports grounds.
Coffee/Food/beerscoffee cart; pizza van (vegetarian/vegan options); Rotary sausage sizzle (vegetarian/vegan options)
Bike WashYes
Pit facilities & accreditationYes - double-sided pits will be in operation on course (no water or power supply)
Change rooms, showers and toiletslocated inside velodrome ground floor
Team tents, bump in/bump outYes (designated area for tents beside course)
Photographer accreditation
please contact Andrew Burridge ([email protected]) if you wish to take professional photography
DogsDog friendly - on-leash welcomed
PresentationsAs per schedule in Tech Guide
Volunteers
Friday 7th course setting; marshalls on race day; course pack down on Sunday 9th – please contact Andrew Burridge ([email protected]) or NSW CX Series via FB or Instagram

 

Results:


ENTRIES

Entries & Scratching

 

YOU MUST PUT IN SEPARATE ENTRIES FOR SATURDAY & SUNDAY TO RACE BOTH ROUNDS

  • Saturday 8th July - please enter using this link  https://entryboss.cc/races/16190
  • Sunday 9th July - please enter using this link https://entryboss.cc/races/16191
  • Entries Close: - Wednesday 5th July 2023 11:59pm
  • Scratching by: - Thursday 6th July 2023 11:59pm
  • Scratching - (withdrawal of entry) Available as a self-serve/automated refund option until the scratching cut-off (see above). Please revisit race listing for 'scratch' button.

Late Entries
* Late Registration will not be accepted.

Entry Fees

Online pricing:

Regular NCXS Categories

$40

Junior NCXS (to U19)

$25

Open Men & Women

$25

Little Crossers / U11's 

$5

A payment card fee may apply (calculated at checkout).

  • This Series is only open to members of AusCycling who hold a Race All-Discipline or AusCycling Off-Road Membership and meet Event Category eligibility.
  • Non-Series categories can be entered by temporary members. For more information on memberships, please click here
  • International Riders: - please note you need an International or local Australian race license. An in-country license from your local national federation does not cover you for international racing.

 


EVENT SCHEDULE

Saturday July 8th:

DayTimeWhatLocationDuration
Saturday, July 8th8:30am-13:30pmRegistration Open  
 9:00am - 10:00amCourse Open For PracticeFull Course1 Hour
 10:00am - 10:15amLittle Crossers, JuniorsModified Course15 mins
 10:30am - 11:00amU17M, U17W, U15M, U15W, U13B, U13GFull Course30/30/30/30/15/15 Mins
 11:15am - 12:00pmMasters 5-8 Men, Masters 5-8 Women & Open WomenFull Course45 Minutes
 12:15pm - 1:00pmExpert Men, U19M, Masters 1 - 4 Men & Open MenFull Course45 Minutes
 1:00pm - 1:30pmCourse Open For PracticeFull Course30 Minutes
 1:15pm - 1:30pmPresentations 15 Minutes
 1:45pm - 2:45pmElite Women, Expert Women, U19W & Masters 1 - 4 WomenFull CourseEW - 50 Minutes, 45 Minutes
 3:00pm - 4:00pmElite MenFull Course1 Hour
 4:15pm - 4:30pmPresentations 15 Minutes
 4:00pm - 5:00pmCourse Setting (For Sunday)Volunteers Welcomed! 

 Sunday July 9th

DayTimeWhatLocationDuration
Sunday, July 9th8:30am-13:30pmRegistration Open  
 8:30am - 9:30amCourse Open For PracticeFull Course1 Hour
 9:30am - 9:45amLittle Crossers, JuniorsModified Course15 mins
 10:00am - 10:30amU17M, U17W, U15M, U15W, U13B, U13GFull Course30/30/30/30/15/15 Mins
 10:45am - 11:30amMasters 5-8 Men, Masters 5-8 Women & Open WomenFull Course45 Minutes
 11:45am - 12:30pmExpert Men, U19M, Masters 1 - 4 Men & Open MenFull Course45 Minutes
 12:30pm - 1:00pmCourse Open For PracticeFull Course30 Minutes
 12:30pm - 1:00pmPresentations 30 Minutes
 1:15pm - 2:15pmElite Women, Expert Women, U19W & Masters 1 - 4 WomenFull CourseEW - 50 Minutes, 45 Minutes
 2:30pm - 3:30pmElite MenFull Course1 Hour
 3:45pm - 4:00pmPresentations 15 Minutes
 4:00pm - 5:00pmCourse Pack DownVolunteers Welcomed! 


CATEGORIES & PRIZES

The Series categories are based on a riders age as at the 31 December 2024. The Series will recognise categories on UCI age categories as outlined in the Series Guide.

U23 or Masters riders may elect to race in the Elite category for any event however they will only earn Series points in the Elite category from those events where the individual raced in the Elite category. Points accumulated from non-elite categories do not count towards Elite Series points.

Categories may be combined for race starts, in accordance with the AusCycling Technical Regulations but are to be awarded separately (Masters 1-3, Master 4+ etc.)

  • TBC

As per schedule in Tech Guide


TECHNICAL INFORMATION

CX at Dunc Gray

 


NATIONAL SERIES INFORMATION


ENQUIRIES

Should you have any enquiries in relation to this event, please contact the following:

Event Enquiries:

Entry Enquiries:

National Series Enquiries (AusCycling):


RELATED LINKS


Round 7 - ResultsRound 8 - Results
AusBike Square Ad

Stay up to date

Our free newsletters provide the latest cycling news and events direct to your inbox

Subscribe Now!
AusBike ad
Major Partners
ShimanoARA GroupSantini